Amslod Review

"ik voelde mij opgelicht"(Rinus)
0.5/5
cracked-frame

Ik heb deze site gemaakt omdat ik heel erg teleurgesteld ben in Amslod, en zij mij als klant enorm hebben laten zitten. Ik had nooit gedacht dat een bedrijf je zo voor de gek kon houden, maar helaas blijkt niets minder waar te zijn. Ik deel deze review met jullie zodat jullie weten waar Amslod toe in staat is, en hoe oneerlijk je als consument door Amslod behandeld kan worden. Ik vertel jullie mijn eigen ervaring zodat je hopelijk niet net zoals ik in de mooie praatjes van de verkopers trappen. Want op de website staat ¨hoogste klanttevredenheid in NL¨ maar dat heb ik helaas niet mogen ervaren, en als ik alle andere reviews die ik online heb gevonden mag geloven, heel veel andere mensen ook niet!

Het begint allemaal bij een bezoek aan Amslod in Meppel, in eerste instantie word ik geholpen door een zeer behulpzame medewerker. In eerste instantie dacht ik, wat fijn al die korting en wat fijn dat ze over zo’n goede service beschikken. Achteraf gezien lijkt het wel alsof ze hierop getraind zijn, om de mensen voor de gek te houden, want helaas heb ik moeten ondervinden dat het alleen maar mooie praatjes waren. Ik wilde voor een elektrische fiets gaan die in de aanbieding was, maar je kunt het al raden, deze was niet beschikbaar. Ik dacht oké, de fiets zal wel goed verkopen en momenteel niet op voorraad zijn, we doen niet moeilijk en kiezen een andere fiets.

Zo gezegd zo gedaan, de fiets uitgezocht en de levertijd zou ongeveer vier weken zijn. Het liefst rij je natuurlijk meteen de winkel uit, maar heel begrijpelijk dat je voor een product als een elektrische fiets even geduld moet hebben. Toen er eenmaal vijf weken verstreken waren hoorde ik maar niets en besloot contact op te nemen over de stand van zaken. De medewerker van de klantenservice was zeer klantonvriendelijk en vertelde mij dat het nou eenmaal voor kan komen dat je iets langer moet wachten, ik moest maar geduld hebben want het zou nog zeker twee weken kunnen duren.

Dit viel mij al niet lekker, want ik ben klant en heb een product bij ze gekocht en er werd mij een levertijd van vier weken beloofd, als je dit niet kunt nakomen kun je op zijn minst je excuses aanbieden als bedrijf. Maar nee hoor, excuses heb ik niet gekregen, alleen maar een bot antwoord dat ik geduld moest hebben. Van goede service was toen al niets te merken, het meest vervelende is dat ik uiteindelijk niet vier, niet zes maar acht weken heb moeten wachten op mijn fiets voor deze geleverd werd, en ik ook in de tussentijd niets van Amslod vernomen heb.

Maar goed, mijn fiets was er en ik kon eindelijk gaan genieten van de omgeving, zonder direct uitgeput te zijn, want dit was ten slotte de reden waarom ik een elektrische fiets had gekocht, eindelijk weer veel kilometers maken op twee wielen. Veel kilometers maken kun je trouwens met een korreltje zout nemen want de actieradius is totaal niet wat ze je beloven. Er werd gezegd dat ik met een volle accu tot 150 km kan rijden, dit was voor mij ideaal aangezien ik vanwege gezondheidsproblemen geen lange afstanden meer kan maken. Helaas kwam hier al de eerste teleurstelling, wanneer ik in de hoogste ondersteuning fiets kom ik lang niet in de buurt van 150 km, nog niet eens in de buurt van 100 km, een flinke tegenvaller dus.

Wanneer ik hierover contact opneem met Amslod zeggen ze me doodleuk dat de medewerker zich vergist moet hebben, want een actieradius van 150 km kun je niet behalen in de hoogste stand, terwijl dit mij specifiek gezegd was. Helaas bleef het niet bij de accu die niet aan de verwachtingen voldeed, zo hoorde ik na twee keer een tocht te hebben gemaakt op mijn elektrische fiets een tikkend geluid, en kon niet plaatsen waar dit vandaan kwam.

Wederom contact opgenomen met Amslod en monteur komt langs en zegt het probleem te hebben verholpen. Nou helaas, het geluid bleef aanhouden dus nogmaals bellen met de klantenservice. Weer komt er een monteur langs en deze zegt dat de fiets teruggestuurd wordt naar de fabriek om nagekeken te worden. Ondertussen een week verder en niets gehoord, helemaal niets. Ik heb toen boos gebeld en verteld dat ik mijn fiets nodig heb, en dat ik het niet normaal vind dat een nieuwe fiets na twee keer gebruiken al meteen gerepareerd moet worden en dat ik geen vertrouwen meer heb in de e-bike.

Ook vertelde ik over de teleurstellende actieradius van de fiets, en toen werd mij doodleuk verteld dat ik een andere accu kon kopen met korting (als coulance) voor een bedrag van 250 euro. Nou nee, daar trap ik natuurlijk niet in, boos heb ik geantwoord dat ik wil dat zij de kosten vergoeden en dat ik mijn fiets zo snel mogelijk terug wil. Klantenservice medewerker zou mij binnen twee werkdagen terug bellen, je raad het al, dit gebeurde niet. Weer de telefoon gepakt en gebeld, de accu zou ik toch echt uit eigen zak moeten betalen en de fiets zal diezelfde week nog worden geleverd, zo daar moest ik het maar mee doen!

Mijn fiets kwam inderdaad diezelfde week terug bij mij, en het tikkende geluid was inderdaad verholpen, maar toen begon een nieuw probleem. Mijn display viel vaker zomaar uit tijdens het fietsen, een oplossing kwam er niet, 3 monteurs zijn langs gekomen en de display werkt nog steeds niet naar behoren.

Ik heb aangetekende brieven gestuurd, mails verzonden, telefoontjes gepleegd, maar Amslod reageert nergens op. Ik ben zo boos dat ik echt iedereen, maar dan ook iedereen, voor mijn fout wil behoeden, namelijk de fout die ik heb gemaakt om bij Amslod een fiets te kopen. Al moet ik er mee doorgaan tot ik erbij neerval, maar de fiets halen ze op en mogen ze houden en mijn geld krijg ik terug, kosten wat het kost!

Ik heb in mijn leven wel vaker een miskoop gedaan, maar ik kan je vertellen dat de elektrische fiets van Amslod de grootste miskoop ooit is geweest. Dus mensen pas goed op, en laat je niet verleiden door de mooie praatjes, plaatjes, teksten en beloftes, want hiervan is werkelijk NIETS waar.